Bagaimana bahagikan masa tambah duit poket??Pegawai ini kongsikan caranya.

Dengan ekonomi sekarang makin meningkat harga barang keperluan.
Taraf hidup semakin tinggi.

Dalam masa yang sama masih terikat dengan kerja asasi?

Kerana itulah ramai orang dah mula bergerak untuk buat side income.

Moga perkongsian salah seorang team Leader mamareen dapat membantu anda uruskan kerjaya dalam masa yang sama dapat tambah pendapatan lumayan😍.

Haaa best kan?

*****************************************

Hai Assalamualaikum.Mesti tak sabarr kan?
Lina perkenalkam diri dulu yaa.Supaya lebih mesra gituu😊.

Nama NUR LINA ATHIRAH BINTI ABDUL
Boleh je panggil lina atau deqna taw.

Haii semuaa👋.

Lyna: Berumur 25 tahun
Isteri & Full time Suri DiHati Suami❤
Bekerja sebagai Pegawai Kanan Imigresen
Bertugas di KLIA sebelum ni baru pindah JB dekat dengan HUSBAND.

 Ngeh2 dah tak PJJ dah✌.

Berapa ramai yang bekerja dan buat bisnes?

Keja shift ka opis hour?

Setiap orang mesti ada caranya tersendiri kan bahagi masa.

Even suri rumah pon tetap kena bahagi masa sama ja bagi yang bekerja.

Jadi apa lagi alasan tak dak masa nak buat bisnes kan?
Masing2 punya tanggungjawab.

BERKORBAN MASA

Perkara WAJIB bila nak buat bisnes nih. Kita semua korban masa yang ada.

Saat ni setiap detik bernilai, nak tidur pon fikir kerja & bisnes. Tapi jangan mix waktu kerja nk buat bisnes.

Pengsan nanti! Hihi

Lina biasanya curi masa sendiri bukan curi masa kerja ye.
Maksudnya waktu u rehat boleh la dalam masa sejam tu luangkan masa utk bisnes dalam 15 ke 30 minit.

 Contohnya :
Buat entry, update status, edit testimoni, short coaching dan lain-lain.

Haaa jangan mengulat time kerja ye.
Dosa tu..Carilah masa yang tidak menganggu waktu kerja.

TO DO LIST

Ada macam-macam cara nak buat to do list nih

. Ada yang suka tulis tampal dekat peti ais atau tempat mudah dilihat.

 Buat la cantik2 ikut kreativiti memasing ye😊.

Lina just download app to do list atau boleh set dekat reminder jugak apa yang kita nak buat setiap hari.

(Mamareen share Apps To do list yang korang boleh download di playstore)
Korang boleh buat to do list macam Lyna buat untuk setting plan apa nak buat setip hari ok✌
tak dak pening last 1 keja tak jadi.

Mudah kan? Tak da la kita nak terlupa lagi.

MULTITASKING

Ni pon perkara WAJIB!

Pompuan ni biasanya dah terer part ni kan?

Buat pelbagai kerja dalam 1 masa betul? Tup2 semua dah siap weh. POWER!

Mana tak power weh telab supplemen pulak jadi super mom, super wife betoi lah. 💪

Dalam bertugas pon lina kena terapkan multitasking nih so bila berbisnes ni pon tak jadi masalah.

Kalau opis hours.

1.Bangun awal pagi tengah panas enjin kereta nak p kerja up la status.

2.time rehat karang entry menarik.

3.Balik pukul 5 dah boleh up entry tadi.

Pstt. Kalau dan Time rehat pon up status.

Pukui 2 masuk keja balik.

Tapi lina ada satu rahsia nak SHARE. Korang boleh download app Buffer yang boleh bantu kita auto post semua status kita.

Paling best siap boleh karang simpan as a draft dulu bila idea mai sambung karang balik weh!

Hampa pilih pukui berapa nak status tu keluar dekat timeline hampa sekali boleh set bila tarikh.

Kalau kata idea harini tapi nak up status esok pon boleh!

 Buffer tolong post!

MUDAH KA SENANG?😍

FOKUS
Last sekali benda yang leaders selalu cakap sampai berbuih mulut depa tapi kita LUPA. hahahah

The Power of Fokus!

 Sapa pernah fokus dia tau kuasa fokus macam mana kan?

Tak pa bisnes up & down tu biasa tapi jangan dok down lama2 sangat.

Hampa jalan jugak walaupun lelah.
Insya Allah ada ganjaran dia.
*****************************************
Terima kasih lina perkongsian yang sangat membantu.Moga tips lina dapat diikuti dan bawa lebih banyak kejayaan oleh meraka yang nak berbisnes sambil bekerja
Tambah pendapatan 4-5 angka sebulan

HEBAT KE HEBAT?

Ya sangat hebat!Kerana lina salah seorang leader dalam Team Mamareen sudah lebih 2 tahun membina organisasi dibawah naungan Mamareen Beauty.

Alhamdulillah berkesempatan juga mamareen turun ke Johor Bharu berjumpa dengan team di sekitar JB.

Menjalankan perniagaan shaklee sangat mudah kerana anda sentiasa akan dibantu dengan ILMU MARKETING DAN SUPPORT dari GROUP TEAM.

Jika anda ingin tambah pendapatan dari Zero to HERO.

Andalah yang kami cari.

Hubungi kami untuk daftar menjadi sebahagian keluarga shaklee dan menikmati pelbagai kelebihan dan keistimewaan yang team Mamareen sediakan dan Shaklee tawarkan.

Credit to: Lina Athirah/Deqna.ditto
WhatSapp》0197210029

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge