Cyst Bahaya Jika Dibiarkan Membesar

Rasa Putus Asa Bila Disahkan Ada Cyst!

Pernah dengar tentang Cyst?Tahu tak Bahaya Cyst Jika Dibiarkan Membesar?.Cyst akan wujud didalam rahim atau ovary wanita tanpa rasa pada awalnya.Dan Cyst akan hanya dapat diketahui jika ada tanda-tanda yang tidak enak dibahagian perut atau ganguan pada haid.

Teruskan baca jika anda mempunyai rahim dan ovary!

Bismillah..Izinkan mamareen kongsi sikit pengalaman disahkan mempunyai OVARIAN CYST setelah beberapa bulan mengalami masalah period.
.
Selepas habis susukan anak kembar pada April 2017.Period tak normal.Sekejap datang dan ada beberapa bulan tak datang.
.
Tanda Selalu sakit perut berangin dan perut kembung sering terjadi.Malah hampir setiap bulan.Ada masanya tak tahan sakitt sangat terpaksa makan ubat angin.

Bila selalu sakit perut.Mamareen mula takut kalau ada masalah pada rahim .Sekarang banyak kes kanser dan lain2.

Jadi selepas buat scan.Doktor sahkan ada 2 ketul Ovarian cyst yang duduk di dalam ovary.

Masa tu penglaman pertama ada masalah mcm ni.jadi saya rasa takut dan down.
Sebab tengok ramai pesakit cyst kena operation dan yang dibuang ovary(kritikal kes)!

Tahu kan OVARIAN CYST??
Ovarian cyst ni adalah kantung yang berisi lendir/air yang berada di dalam kilang telur ovari.

Jadi mamareen ada dapatkan nasihat doktor dari segi ubat dan pemakanan.Tapi doktor cakap tiada ubat buat masa tu.Dan hanya perlu jaga pemakanan dan amalkan senanam untuk BMI yang lebih normal.

Antara makanan yang perlu dielakkan adalah AYAM!.

Kenapa ayam?

Sebab mostly ayam dipasaran adalah GMO.
Dan mamareen adalah penggemar AYAM.
Kemungkinan besar CYST membesar asbab ayam yang mamareen makan setiap hari…
Sejak tu mamareen elakkan makan ayam biasa.Hanya makan ayam kampung saja.Dan elakkan fast food segala makanan segera yang tak sihat.

Takutt kalau ovary terpaksa dibuang bila sampai tahap terjadinya KANSER.
Wanita mana tak takut kan?
Lagi bila ada anak2 kecikšŸ˜«.

Alhamdulillah.walaupun doktor tak da bagi ubat.Mamareen beruntung sebab kenal PAKAR NUTRISI yang bantu berikan cara pemakanan dan supplemen yang sesuai.

Dengan doss 6 biji sehari dan supplemen yang betul.
Alhamdulillah selepas 3 minggu cyst mamareen pecah macam wanita keguguran.
Kebetulan masa tu ada event.

Ramai yang tegur baju mamareen penuh darah.Tak perasan mamareen sebab tiba2 darah turun dengan banyak.

Syukur alhamdulillah Allah izin sembuh dan cepat cyst tu mengecut.tak sangka mamareen pun akan dapat pengalaman ni.sebelum ni bantu kastemer saja yang ada Cyst.

Alhamdulillah sekarang kitaran haid dah normal.Masalah jerawat asbab Cyst pun dah tak teruk macam dulu.

Apa pun saya bertuah sebab tak perlu cuba rawatan dan ubatan lain.Asbab keyakinan san kenal dengan OMEGA 6 yang bertindak sebagai anti radang dan membantu seimbangkan hormon.

Gla Complex Shaklee
Gla Complex Shaklee

Selain Omega 6,Mama amalkan sehari 2 sudu Vivix dari shaklee.Alhamdulillah sangat membantu memperlambatkan sel tak baik terus rosak dan merebak.Mama rasa lebih bertenaga dan kekal positif dengan masalah Cyst mama.Tidur malam lebih lena tanpa berjaga malam akibat pedih ulu hati,dan sakit perut.

Vivix Shaklee
Vivix Shaklee

TQ shaklee sebab ada produk TERBAIK dan membantu masalah OVARIAN CYST mamareen dari terus membesar.

Mamareen Omar
Bekas pesakit Ovarian Cyst

 

Jika anda ingin bertanya atau kongsi masalah berkaitan Cyst?Boleh terus whatsapp Mamareen ok.šŸ˜Š

Tekan je #SHARE tak perlu mintak izin. Buat peringatan wanita dan gadisĀ diluar sana.ā¤

#KisahBenar
#PenggunaShaklee
#SayangiOvary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge