KISAH PESAKIT BUAH PINGGANG KRITIKAL!yang kini………..KEMBALI SIHAT!

sumber goggle

Assalamualaikum wbt,hari ni Mamareen rasa sayu ja.Disebabkan teringat akan kisah-kisah para pelanggan mamareen yang pernah melalui detik cemas dalam hidup mereka.Dimana kehidupan mereka seakan MATI!.Bagaimanakah nasib mereka?anak-anak mereka?Allahuakhbar!!! Sebuah keluarga yang Allah uji pelbagai kisah suka dan duka.

Kisahnya bermula dari seorang adik yang memaklumkan kepada saya bahawa Ibunya yang menghidap “SAKIT BUAH PINGGANG”Tahap 5.Pada ketika itu apa yang saya fikirkan adalah ingin membantu walaupun saya tidak punya wang yang banyak pangkat yang besar.Tapi,hati saya fikiran saya asyik memikirkan mereka sekeluarga.Sehinggakan ada satu hasrat saya ingin membantu dengan cara  lain.

Hari semakin hari berlalu,ibunya masih di hospital.Berbulan mereka tidur dan makan dihospital.Hospital adalah rumah kedua bagi mereka.
masuk Bulan ketiga,adik tersebut text saya dan memaklumkan bahawa Ibunya kini sedang tenat.Tahap 2 kini sudah menjadi Tahap 5!!Allahuakhbar LULUH hati saya kerana saya orang yang mengetahui tapi saya tidak berbuat apa-apa walaupun pergi menziarahi!Doktor memberitahu ibunya tenat dan boleh dibawa balik untuk persediaan yang kita tidak jangka.Tapi,beliau hanyalah doktor,kerana NYAWA bukanlah ditangan mereka,Hanya ALLAH sahaja layak menentukan hidup mati seseorang.Adik tadi terus TABAH walaupun dia tahu peluang untuk ibunya adalah tipis!Semangat yang Allah beri kepada adik itu sangatlah HEBAT.yang tidak mungkin akan mampu ditanggung oleh orang lain.

Keesokan hari,ibunya diberi izin untuk pulang,Saya dan suami terus pergi menziarahi keluarga adik tersebut.Kedatangan kami disambut dengan penuh senyuman seakan-akan tiada musibah yang menimpa mereka 3 beranak.Tapi,apa yang mengejutkan saya dan suami adalah,adik itu mempunyai seorang ayah yang juga LUMPUH separuh badan hampir 5tahun!!ALLAHUAKHBAR dugaan apakah ini Ya ALLAH engkau berikan pada adik ini.Sehinggakan dugaan perit ini mampu mengukir senyuman diwajah mereka.Tiada air mata sedih duka mereka berikan kepada kami.Suami saya tidak dapat menahan sedih,saya hanya menahan air mata takut menambah lagi kesedihan mereka itu.

Saya rasa mustahil seorang remaja berumur 19 tahun mampu menanggung segala ujian ini.Disaat rakan-rakan berada dimenara gading,dan ketika rakan sebaya sedang bergembira adik ini menjaga ayahnya yang lumpuh dan ibunya yang menghidap sakit buah pinggang KRONIK TAHAP 5!!

Dengan izin ALLAH saya memberi sebotol VIVIX SHAKLEE kepada adik itu dengan harapan dan doa akan ada sinar baru untuk kesihatan dan kesembuhan ibunya.insyALLAH….

Harapan saya hanyalah satu,semoga ALLAH izin dan beri kesembuhan juga harapan untuk hidup kepada ibunya.Setelah hampir sebulan kami menziarahi keluarga mereka.ALLAH beri khabar gembira buat saya dan mereka.
Saya menerima text dari adik itu mengatakan bahawa BUAH PINGGANG ibunya yang sudah ROSAK DAN KECUT dulu kini kembali MENGEMBANG!!kesihatan ibunya semakin hari semakin baik.SUBHANALLAH,maha suci ALLAH,tidak sampai sebulan ALLAH izin ibunya kembali sihat.Alangkah gembira bersyukurnya saya dan suami apabila dapat membantu mengembalikan senyuman sebuah keluarga kecil itu. 🙂 🙂
Asbab VIVIX SHAKLEE ALLAH izin pesakit BUAH PINGGANG TAHAP 5 kembali sihat.Malah buah pinggang ibunya tidak perlu dicuci selama 37hari.dan kini sudah hampir 10 bulan ibunya sihat dan tidak pernah menjalani rawatan CUCI BUAH PINNGANG.Doktor pakar sangat terkejut dan tidak percaya mana mungkin pesakit BUAH PINGGANG yang TENAT mampu sihat tanpa sebarang RAWATAN!.Itulah KUASA ALLAH tiada siapa mampu mengatakan tidak jika ALLAH mengizinkan.

Adik ini sangat menjaga kesihatan ibunya,dia mengurangkan doss ubat yang diberi oleh doktor kerana dia sedar sebab UBAT lah yang membuatkan ibunya MENGHIDAP SAKIT BUAH PINGGANG.Oleh itu,dia tidak lagi bergantung kepada ubat.Malah,memilih 100% SUPPLIMENT SHAKLEE sebagai pemakanan sihat untuk ibu dan ayahnya.Alhamdulillah.
Kini sudah 10 bulan berlalu ibunya sihat dan tidak lagi menjadi pesakit buah pinggang.Ia datang dan berlalu begitu sekejap.Alhamdulillah,HEBAT ALLAH  menguji dan HEBAT ALLAH memberi.
Itulah kisah saya dan salah seorang costemer saya yang kini telah menjadi sebahagian keluarga shaklee saya.Beliau kini juga telah membantu ramai pesakit buah pinggang yang berada dihospital.Alhamdulillah asbab sebotol Allah izin lebih ramai lagi yang mendapat manfaat VIVIX.


Itulah sebuah kisah dimana kasih sayang dan kehidupan yang hampir gelap.Allah izin semua ini terjadi ada sebab dan hikmahnya.Alhamdulillah.Saya sangat kagum akan adik ini kerana pada zaman sekarang sangat sukar ingin mencari seorang anak remaja yang sanggup menghabiskan sisa-sisa waktu remajanya bersama ayah dan ibu yang sakit.Berulang alik kehospital tidak kira waktu.Membuat kuih jualan mengajar tusyen untuk menanggung kos pembelanjaan kedua orang tua nya.19 tahun ada umur yang sangat muda untuk menanggung semua ini.Tetapi,dia sentiasa sabar dan redha malah selalu meminta saya berdoa agar beliau menjadi anak yang SOLEHAH berbakti kepada kedua ibu bapanya.Seorang anak perempuan tunggal dalam sebuah keluarga kecil mampu menyara kedua ibubapanya.
Alhamdulillah kini Beliau juga telah berjaya dalam shaklee menjadi seorang SID yang mampu membantu lebih ramai orang.Beliau mampu menyara ibubapanya hasil bisnes shaklee.Pendapatan 4 angka sebulan boleh menanggung pembelian SUPPLMENT SHAKLEE secara berterusan.Rezeki dari ALLAH.ALHAMDULILLAH. 🙂
SEKIAN SUDAH KISAH SAYA BERSAMA SEORANG ADIK DAN KELUARGA MEREKA.MOGA ALLAH MEMURAHKAN REZEKI DAN MEMBERI KESIHATAN YANG BAIK KEPADA MEREKA SEKELUARGA.INSYALLAH.SAYA BERHARAP KISAH INI MENJADI 1001 MANFAAT UNTUK ANDA DILUAR SANA.BAHAWA KESIHATAN MAMPU MEMBELI SEBUAH KEBAHGIAAN,DAN WANG BUKANLAH SEGALANYA.
KESIHATAN ADALAH SEGALANYA TANPA KESIHATAN YANG BAIK KEHIDUPAN KITA TIDAK BERMAKNA.APALAGI JIKA KEHILANGAN ORANG TERSAYANG..DAN JIKA ANDA MEMPUNYAI KISAH SEPERTI INI,CEGAH DAN IKHTIARLAH SEGERA SEBELUM TERLAMBAT..
Salam sayang dari Mamareen  🙂
Penang
SID 1127123
Mamareenshaklee@gmail.com
FB: Sha’irne Omar

    IG:Pakar Kecantikkan
+601137181390

BAGAIMANA INGIN MENAMBAH PENDAPATAN…5ANGKA SETAHUN!!

Assalamualaikum wbt,Alhamdulillah malam ni free sikit untuk saya kongsikan bagaimana saya seorang suri rumah yang asalnya mengambil tempahan jahit manik dan pakaian pengantin muslimah terus bertukar menjadi USAHAWAN SHAKLEE sepenuh masa.

Saya sudah selesa menjahit dulu walaupun adakalanya sehingga jam 3 @ 4 pagi.huhu.Ini kerana ingin menyiapkan tempahan yang banyak dan mengikut citarasa pelanggan.Sehingga saya perlu menjahit pada malam yang keesokanya saya perlu admit wad untuk bersalin sikembar.Alhamdulillah rezeki,saya gembira dengan kerja saya.Selepas bersalin saya masih mendapat tempahan dan saya tidak mampu menolak walaupun pada ketika itu saya masih dalam pantang seminggu.Ini kerana saya memikirkan untung sedikit itu juga rezeki jika saya tidak menjahit mana nak datangnya pendapatan saya.Walaupun suami menyara saya sejak bernikah lagi,tapi atas kelebihan yang Allah beri itu tidak saya sia-siakan.

   Rezeki menjahit tidak pernah putus sehingga saya mendaftar sebagai ahli Shaklee.Pada mulanya ingin beli dengan harga ahli,atas sebab ramai keluarga dan rakan yang melihat saya mengamalkan set kehamilan dan berpantang membuatkan saya terpanggil untuk menjadi ahli SID.

Tanpa berlengah lagi saya mula membayar rm65 kepada salah seorang kakak di FB untuk mendaftar paa 29/3/2014 tarikh saya mula menjadi ahli Shaklee.Alhamdulillah.Wahhh..terujanya saya apabila mengetahui shaklee hanya Bisnes yang bermula tanpa modal dan hanya kelas di wassap.Suami yang pada awalnya tidak menyokong akhirnya akur kerana shaklee adalah bisnes yang sesuai untuk saya sebagai ibu kepada 3 orang anak yang masih kecil.
Jom tengok apa yang Shaklee tawarkan??
Saya rasa peluang untuk saya dalam Shaklee ini adalah sangat luas untuk BERJAYA kerana sesiapa sahaja boleh menikmati dan memiliki segalanya yang ditawarkan apabila kita sudah SAH menjadi AHLI!
  1. Bonus CASH setiap bulan adalah yang diimpikan oleh semua orang,termasuklah saya.hihihi 
  2. Peluang memiliki kereta idaman adalah keinginan setiap orang.Shaklee akan beri duit untuk kita membeli kereta sendiri(atau kegunaan lain)
  3. Pakej UMRAH & Tawaran melancong keluar negara secara PERCUMA akan diSPONSER 100% oleh SHAKLEE.
MASYAALLAH peluang dalam bisnes yang luas dan membantu ummah untuk berjaya dunia & akhirat.insyALLAH.


Dengah harga keahlian yang murah,produk yang berkesan dan berbaloi membuatkan saya bertambah suka dengan Shaklee.Orang atas baik dan saLing membantu,insyALLAH.Alhamdulillah kebebasan kewangan sangatlah luas untuk saya yang hanya suri rumah.SYUKUR ATAS REZEKI DARI ALLAH. 🙂
Bulan demi bulan saya menikmat apa yang Shaklee JANJIKAN,ALHAMDULILLAH SHAKLEE ADALAH BISNES MUDAH DAN HEBAT!5ANGKA DALAM GENGGAMAN SETELAH SETAHUN BERKEMCIPUNG DALAM SHAKLEE!

Menerima replika kunci kereta dari SHAKLEE
Walaupun Shaklee adalah BISNES MLM.Bagi saya Shaklee adalah luar biasa dari MLM lain yang mengamalkan sistem kotor.sedangkan shaklee tidak.Orang  atas tidak akan berjaya jika orang bawah belum BERJAYA.HARUS membantu sebelum mengecapi kejayaan dan kekayaan.Shaklee syarikat yang KUKUH sudah hampir 60 tahun!!shaklee syarikat yang menjual SUPPLMENT @ makanan yang SEMULA JADI & HALAL.Bak kata orang biarlah LAMBAT ASAL SELAMAT! 🙂


Jadi dengan Shaklee anda boleh buat duit lebih bukan Rm100 malah ada yang sudah bergelar JUTAWAN SHAKLEE!tidak kiralah bisnes apa pun asalkan kita ingin BERJAYA dan KELUAR dari KEPOMPONG!! 🙂 
Saya jatuh cinta dengan SHAKLEE bukanlah kerana pulangan duit sahaja.tetapi kerana PRODUKNYA yang sudah membantu saya sejak hamil sikembar sehingga sekarang mereka masih menyusu,Bonding amat kuat antara SHAKLEE>SAYA>ANAK.Susah nak cari produk yang HALAL,SELAMAT,BERKESAN DAN ADA LANDMARK STUDY.
Alhamdulillah bersempena promosi bulan JULAI saya berbesar hati ingin membantu anda yang berminat dan ingin menambah pendapatan bersama saya.INSYALLAH.Saya sedia membantu anda jika anda memerlukan nasihat dan tunjuk ajar. 🙂
Berminat ingin menjadi sebahagian ahli Shaklee bersama Mamareen??sekaligus merebut peluang kehidupan yang lebih selesa??bebas kewangan dan masa??boleh hubungi Mamareen 🙂

Mari menikmati PELUANG FREE MEMBERSHIP serta tawaran yang lebih MENARIK.Terus hubungi saya.insyALLAH..
BOLEH FOLLOW SAYA DI FACEBOOK DAN INSTAGRAM!
Penang
SID 1127123
Mamareenshaklee@gmail.com
FB: Sha’irne Omar

    IG:Pakar Kecantikkan
+601137181390   


TIPS UNTUK IBU BERSALIN DAN BERPANTANG….

Assalamualaikum wbt..hye semua sudah kita sudah berada dipengakhiran bulan Ramadhan insyALLAH .Moga segala amalan baik diterima oleh ALLAH.insyALLAH..

Ehsan gambar goggle


Mesti ramai ibu-ibu yang tengah menghitung hari menantikan kelahiran cahaya mata kan?Bestnyaa…rasa berdebar ja bila usap-usap perut.hihihi.Masa anak pertama dulu mamareen ambil pengalaman dari mak sebab dulu di Fb orang kurang bertanya soal ibu hamil.Jadi kena lah ikhtiar sendiri.Alhamdulillah semua selamat betul ikut due date 8/2/2010 bersalin anak pertama dulu.tiada turun tanda sakit chek bukaan sudah buka 2cm.terus ke hospital.Alhamdulillah sejam lepas tu dapat pegang bayi comel seberat 2.3kg.

AMANINA KHALYSAH BT MD KAHIARI
Masa berpantang anak sulung saya ambil SET BERSALIN yang terkenal dipelusuk negeri..hehe.kononnya nak cepat kurus dan cantik.Hampir RM500 saya beli.Tapi,guna sekejap sahaja akibat panas sangat dan susah untuk dimakan.Badan makin rasa lesu letih dan badan makin gemuk!!bukan rezeki saya nak cantik langsing macam dikatakan.Masih banyak berbaki set bersalin itu saya buang sahaja.

Bila anak sudah besar kami merancang ingin menambah zuriat atas izin ALLAH.Alhamdulillah
Genap 3tahun perkahwinan kami ALLAH kurniakan kami bayi perempuan kembar.Syukur alhamdulillah rezeki dari ALLAH.Setelah 37 minggu saya membawa perut mengandungka sikembar ini.Pada 9/1/2014 adalah tarikh kelahiran mereka secara NORMAL.Alhamdulillah..1st berat 1.85kg 2nd 1.79kg.
AMANINA KHALEEFAH & AMANINA KHALEELAH


Kali ini senang sangat nak jaga diri ketika berpantang.Masa di hospital saya sendiri yang menjaga sikembar tanpa bantuan Nurse atau sesiapa.hhuhu..Mula-mula rasa sedih stress,macam mana nak handle sikembar ni sorang-sorang.Nak ke tandas pun takut mereka nangis.Alhamdulillah ALLAH permudahkan sikembar baik je.yang paling mudah ialah nak minum shake je ESP.HUHU.3sudu campur horlick terus minum.Badan sihat bertenaga.Pada awalnya susu badan kurang kesian tengok sikembar berebut nak menyusu.Orang lain terbaring je kat katil saya yang beranak 2 orang ni naik turun katil tukar lampin untuk sikembar..fuhh..mencabar sungguh maklumlah muda lagi ALLAH bagi pengalaman uruskan semua ni sorang-sorang.



Paling best sekali boleh duduk rapat ke tilam.Jahitan luar tak banyak,sebab yang pecah isi dalam sahaja.Apa lagi terus mamareen telan ZINC 1 biji,untuk bantu luka jahitan cepat baik dan surut.Zinc ni ada ekstrak IKAN HARUAN sebab tu bagus jika diamalkan lagi-lagi pada ibu yang bersalin.InsyALLAH.


*TIADA STOK*
Bagi saya kebas-kebas,sakit pinggang,sakit kepala dan keletihan itu adalah normal kepada ibu yang baru melahirkan.Disebabkan penggunaan tenaga semasa meneran dan membawa perut yang besar 9bulan.Jadi ibu akan merasai perubahan pada fizikal dan juga mental.Mamareen pun sama,rasa pening nak tidak sedap badan.Alhamdulillah ada OSTEMATRIX yang boleh bantu.Kaya dengan KALSIUM.Bila bersalin tulang dan sendi kita mula rosak dan hilang.Sebab itu pentingnya pengambilan KALSIUM yang cukup.InsyALLAH.


Sampai sini je lah Mamareen share yer,kalau ibu-ibu nak cergas bertenaga dan aktif macam Mamareen follow je cara saya ni.Mudah sangat JIMAT,MURAH dan BERBALOI.tidak perlu pening nak pilih set apa semasa bersalin nanti sebab Mamareen bukan sahaja pengguna,malah pengedar sah SHAKLEE yang bertauliah.x rugi pun cuba sebab manfaat untuk ibu dan bayi.Masa Mamareen bersalin dulu saya bukanlah penjual.Tapi,disebabkan ramai sangat tengok saya aktif ligat dan boleh menyusukan sikembar serentak dengan susu penuh ibu,mereka teruja dan minta saya dapatkan untuk mereka.Alhamdulillah,kini anda juga boleh.insyALLAH..



Barang Keperluan Ibu untuk ke Hospital

  • Nursing bra – sekurang-kurangnya 2 atau 3 helai
  • Breast pad – penting untuk elakkan bra basah sebab awal kelahiran ni, susu ibu memang banyak dan mudah sangat keluar.
  • Tuala wanita – seeloknya sedaiakan tuala wanita yang direka khas untuk wanita bersalin..yang tebal tu..sebab awal kelahiran memang darah nifas banyak keluar dan materialnya yang tebal dan lembut tu sangat selesa untuk ibu.
  • Keperluan peribadi –termasuklah tuala, sikat, berus gigi, ubat gigi dan sebagainya.
  • Stokin – Sekurang-kurangnya 2 pasang. Percaya tak jika saya katakan stokin ni bukan je untuk selepas kelahiran..tapi juga sangat-sangatlah berguna waktu dalam labour room tu. Memang sejuk sangat tau! Silap hari bulan boleh cramp kalau tak pakai stokin tebal.
  • Panties 5 helai – Kalau nak senang guna je yang pakai buang jadi anda tak perlu risau kalau kotor nanti :)
  • Tudung Ekspress.
  • Kain Batik – 1 helai
  • Pakaian – Baju tu untuk persediaan pulang ke rumah. Kat hospital takpe..pakai baju hospital je :)
  • Bengkung – Lebih mudah jenis bengkung yang strap je tu sebab takdelah perut dibiarkan menggeleber sementara nak tunggu keluar wad kan :) Kat rumah nanti barulah pakai yang lilit-lilit.
  • Handphone & pengecas
  • Minyak urut – bolehlah digunakan untuk sapu dekat betis or tapak kaki lepas dah bersalin. Saya prefer minyak panas.
  • Buku Merah – Buku rawatan mengandung ibu
  • Baju Sejuk – 1 Helai
  • Selipar – Senang nak keluar masuk bilik air
  • Makanan & Minuman ringan – Milo/Air minera/ Roti/Kurma/Biskut dll
  • Surah-surah Al-Quran/Majalah/Buku – Sementara menunggu tu takdelah bosan..dan insya Allah dengan baca ayat2 suci Al-Quran, dapat tenangkan hati dan fikiran. Majalah dengan buku tu maybe berguna selepas bersalin kot..sebab kalau menunggu waktu contraction, takde masa nak layan sebab dah sakit ;p
  • Plastik – yang ni pun penting untuk letak baju2 yang dah pakai.
  • Pam susu – incase kalau baby kena tahan or tak dapat nak minum direct. 
  • Vitamin Berpantang – Bagi yang amalkan vitamin Shaklee, letak siap2 bekalan vitamin dalam bekas kecik sebab boleh je makan terus sebaik sahaja lepas bersalin..at least vitamin yang basic supaya badan lebih cepat recover.
  • ASINGKAN BEG UNTUK MASUK KE DEWAN BERSALIN
  • SEELOKNYA ASINGKAN BEG IBU DAN BAYI

Barang Keperluan Bayi untuk ke Hospital

  • Beg bayi
  • Pampers/Lampin/Cloth Diapers – Kalau beg muat, letaklah dalam sedozen..hehe..kalau saya just letak dalam 6-7 keping je sebab lepas bersalin baru minta tolong suami topup.
  • Baju – 3 or 4 pasang
  • Minyak telon/bayi untuk elakkan kembung perut
  • Tuala Mandi – 1 helai
  • Tuala kecil
  • Booties & Mittens – 3 or 4 pasang
  • Peralatan Mandian
  • Baby Wipes/Wet tissue
  • Selimut/Bedung
  • Barut
  • Topi
  • Plastik untuk letak baju kotor/wet tissue yang dah digunakan.




                    
                                                       

Penang
SID 1127123
Mamareenshaklee@gmail.com
FB: Sha’irne Omar

    IG:Pakar Kecantikkan
+601137181390     

                                                  


TIPS MUDAH MENYUSU ANAK KEMBAR ……..

Assalamualaikum WBT..salam Ramadhan.Sekejap sudah masuk hari ke 15 kita berpuasa pada tahun ini,Alhamdulillah…

Mamareen target tahun ni mesti nak puasa penuh..Tahun lepas kembar umur 7 bulan mamareen dapat menjalani ibadah puasa dengan baik.Sekarang kembar 1 tahun 6 bulan.Alhamdulillah masih menyusu penuh..Ramai yang tanya susah tak?letih x?susu DROP x???Alhamdulillah setakat 15 hari belum DROP lagi,malah setiap kali nak menyusu mesti bengkak.Rezeki kembar lagi tahun ni nak dapat susu ibu ketika mama sedang berpuasa..

haii..AMANINA KHALEEFAH dan AMANINA KHALEELAH selang 2 minit je diowng lahir.Alhamdulillah bersalin NORMAL.
Pengalaman menjadi ibu kepada anak kembar yang menyusu penuh ini adalah cabaran paling HEBAT!Mana tidaknya mana nak puasa,nak buat kerja rumah,keluar ambil kakak balik sekolah,pos barang dan layan costemer lagi.huhu..Tp BEST taw sebab menguji MENTAL kita.Setengah orang kalau STRESS susu DROP!Kalau x makan susu DROP!Alhamdulilah saya tidak.ALLAH izin saya SIHAT BERTENAGA dan BEKALKAN SUSU IBU yang banyak untuk si kembar minum.Rezeki anak..Syukur tidak perlu beli susu FORMULA.Mahal betul susu sekarang.Susah nak pilih susu yang sesuai dan terbaik..Jadi,saya memilih untuk susukan penuh kembar dengan susu IBU.
Ramai yang bertanya bagaimana saya kekalkan susu BADAN yang cukup untuk sikembar?? Mudah sangat bagi saya,kerana sejak awal kehamilan dulu saya amalkan tips untuk GALAKKAN susu ibu.Alhamdulillah menjadi.
Saya minum ESP Dari hamil lagi bukan 1 atau 2 tong selama hampir 3 tahun saya minum.Memang BERKESAN.mula -mula rasa memang MUAL sebab soya ASLI.TIADA PEWARNA DAN PERASA TIRUAN.Jadi,saya mempelbagaikan resepi Minuman ESP saya..Semakin hari KESIHATAN saya SEMAKIN BAIK,SUSU BADAN sentiasa ada dan sedia diminum oleh anak kembar saya…Setiap 2 bulan sekali sy akan pastikan ESP dirumah.


Anak-anak mama dah tidur selepas kekenyangan minum susu…hehehe.Mudah ja nak menyusu anak kembar.sebab menyusu serentak.Jadi,akan tidur sekali..


Ini antara resepi ESP PILIHAN saya.Nampak SEDAP kan???hehehe

 ESP campur Madu ni sangat SEDAP.Sebab dapat rasa MANIS MADU.Memberi TUBUH dan PERUT yang KUAT..

Haaaa..ESP campur JUS SALERI ni saya buat SPECIAL..Khasiat ESP memang tiada tandingan.Jadi saya nak minuman saya lebih BERKHASIAT.Tahu x BATANG SALERI banyak khasiat antaranya:
  • Kandungan multivitamin yang terdapat pada daun seledri berfungsi sebagai anti oksidan
  • Menambah kekuatan tubuh.
  • Menenangkan saraf
  • kandungan kalsium yang tinggi yang terdapat dalam daun ini di percaya mampu menenangkan saraf.
  • Membantu dalam perbaikan gigi.
  • Mencegah penyakit ginjal,
  • Memperkuat fungsi hati,
  • Melancarkan peredaran darah
  • Menambah nafsu makan
  • Mencegah sembelit,
  • Mencegah asma,
  • Menurunkan tekanan darah,
  • Pencegah anemia,
  • Mencegah obesitas
  • Membantu menjaga kelenturan aktifitas otot.
  • Memperlambat proses penuaan penuaan

(ESP + PERFORMANCE DRINK)
Sahur tadi saya minum ESP campur PERFORMANCE DRINK kali pertama cuba.MasyaALLAH sedap dan RASA ORANGE tu buat badan rasa SEGAR!sebab tu mamareen KEKAL AKTIF BERTENAGA hehe alhamduillah..


Kelebihan & Kebaikan ESP Shaklee

ESP Sangat sesuai diambil oleh Ibu Hamil & Menyusu

Kenapa?
– kerana ia membantu membekalkan 20 jenis protein untuk ibu & bayi
– badan ibu akan rasa lebih cergas dan bertenaga
– mengurangkan morning sickness 

Cara Minum ESP untuk mereka yang berpuasa

– untuk kekalkan tenaga sepanjang berpuasa ambil ESP ketika bersahur…boleh juga ambil semasa berbuka dan bersahur…lagi bagus…seperti biasa boleh ambil 3 kali sehari.

Cara Minum ESP untuk ibu hamil/pantang/menyusu

– boleh diambil semasa sarapan, lunch atau dinner
– ibu akan lebih kenyang dan bertenaga…kurangkan makan nasi jadi ibu2 akan lebih cepat kurus kerana sesi penyusuan dah pun membakar lemak sehingga 600 kalori sehari
pssssttt….saya suka minum pagi petang dan malam..hehehe nak susu kembar kena up doss!baru UMMPHH!!
Saya paling suka bancuh sesudu ESP Shaklee dengan JUS BUAH @ VIVIX…sedapppp…. Winking smile
#Amaran!!! Jangan bancuh ESP dengan air panas yea….seeloknya guna air suam sebab air panas akan memusnahkan vitamin penting yang terkandung didalamnya

#TESTIMONIAL 1

Puan Mashitah Mamat

ESP…. Bende wajib ada…habis ja, terus buka canister baru..tak boleh miss…lagi2 tengah breastfeed baby…

Tak minum ESP, susu bdn cair macam air paip klorin tu haa…anak pon tak kenyang..kejap2 nak menyusu…penat giler rasa….


Biarlah org kata, tak der istilah susu pekat susu cair sebab esp….

Sape yg dah rasa ESP tu, dia tau la camna kepekatan susu badan tu….

Memang beza….kalau cukup minum ESP hari tu, malamnya sure boleh tidur lena…baby akan bangun 1x je, dlm 3,4pagi nak nyusu..lps tu dia tidor sampai siang….

Kalau tak, kejap2 bangun nak susu..kita penat kan, keje seharian..x cukup tido, stress la tak psl… Hehehehhe..

ESP tu dah jd makanan rugi…wajib ado… ESP
 


#TESTIMONIAL 2

Puan Sasuzana Zanudin

Saya kenal ESP pada July 2013, selepas habis pantang anak kedua. Alhamdulillah, kawan saya bagi half price atas tangungjawab sosial sebab masa tu saya ada masalah kewangan. Tak lama lepas tu puasa. saya bersahur dengan ESP plus Oat & MILO. anak saya meragam sampai ke waktu sahur dan itu sahaja yang sempat saya makan.

Alhamdulliah, saya puasa penuh 30hari tanpa gagal dengan breastfeed sepenuhnya anak. pada Nov 2013, kawan saya tadi offer pulak jadi member shaklee dan dia juga bayarkan dulu fee masuk rm75. sejak hari itu saya konsisten dengan shaklee dan sehingga sekarang dah supervisor dan boleh menjana income dari rumah. saya rasa kalau tak kerana ESP , saya mungkin tidak berada dirumah dengan ada pendapatan sendiri. terima kasih mentor saya. anda tau siapa ada. Jom subuh..assalamualaikum

INGIN DAPATKAN ESP DAN NASIHAT PENYUSUAN SECARA PERCUMA??
BOLEH HUBUNGI MAMAREEN

FB:Sha’irne Omar
EMAIL : Mamareenshaklee@gmail.com
wassap +601137181390
Untuk daftar keahlian SHAKLEE boleh hubungi saya.

TIPS dapatkan BAYI KEMBAR……….







Assalamualaikum WBT…selamat pagi semua..
  Alhamdulillah pagi ni dapat luang masa berblog.Maklumlah,nak buat kerja kena curi masa..Sikembar tu asyik melekat ja haa dengan mama.
Hari ni ahad.so,boleh lah saya cerita sikit tentang pengalaman saya masa hamilkan kembar ni..Mesti ramai yang suka Anak kembar kan??HEHHE..Saya pun suka,comel je muka sama…

Siapa pun pasti akan merasa geram akan bayi KEHAMILAN ANAK KEMBAR,tapi tahukah anda MENGANDUNG DAN MELAHIRKAN  ANAK KEMBAR adalah lebih BERISIKO berbanding kehamilan biasa.


Alhamdulillah Allah memilih saya dan suami untuk menerima kehadiran bayi kembar pada tahun ketiga perkahwinan kami.Kehamilan untuk anak kedua memang dirancang pada tahun ketiga perkahwinan kami.TIADA pil atau cara lain untuk mendapat bayi kembar.Kami hanya menjalani kehidupan seperti biasa.Pada awalnya saya mengalami alahan yang sangat teruk pada 2bulan awal.Walaupun mengetahui berita kehamilan hanya dengan ujian UPT yang saya beli dari Farmasi.Saya memilih untuk biar dulu sebelum berjumpa doktor.Malah semakin hari badan saya sakit-sakit,lemah tidak berdaya lebih teruk dari kehamilan anak sulung dulu.Saya hanya mampu baring dan tidur sepanjang hari,Disebabkan alahan makin teruk,suami menghantar saya pulang ke kampung kerana disana ada yang boleh jaga anak sulung saya Khalysah(CHICHA).

    Saya mengalami penambahan berat badan yang mendadak seawal kehamilan lagi.Malah fizikal saya uga berubah.Saiz perut saya besar walaupun baru hamil Trimester pertama.huhuhu.Saya tanya mak saya.”Mak,awat perut ni besaq sangat,padahal baru 2 3 minggu”.Balas mak saya pulak”Hang dah anak 1,perut dalam dah tebal”huuhuhu..ye la mak..Anak laki kot,ntah kembaq kot mak.hihi buat suspen ja masa tu..Saya memang xambil apa-apa ubat semasa awal kehamilan.Mungkin sebab itu badan lemah dan x aktif.


Masuk 9minggu saya pergi jumpa Doktor untuk scan dan lihat bayi dalam kandungan(scan).Masa tu memang EXITED sangat sebab saya x sabar nak tengok janin comel dalam perut saya.Disebabkan suami tunggu Diluar,saya je yang rasa seronok kt dalam bilik tu.hihi.Masa doc letak ja alat scan tu..Pappp!!!! muka Doc Rasyidah senyum dan cakap “tahniah awak hamil kembar”.HUH????
biar betul xpenah taw pun ada keturunan kembar..Doc tunjuk ada 2 degupan jantung yang jelas sekali kelihatan..MASYAALLAH TABARAKALLAH..Saya jadi kelu,nak nangis tidak keluar air mata,nak gelak pun xmampu.Senyum ja sorang sebelum beritahu suami.hihihi..Doc cakap dah nk masuk 9minggu..Wah dah berdegup jantung anak-anak mama yer.Doc ada bagi vitamin dan ubat lain untuk saya makan dan beri nasihat sikit.Alhamdulillah,nak cakap kat suami mulut rasa berat.hihi.”Abang,rin mengandung anak kembaq” Suami pun muka blurr.ehh yeke…iya laa betul.Alhamdulillah,walaupun riak wajah dia tidak seperti saya jangkakan,tapi saya tahu suami sangat gembira dan bersyukur atas khabar gembira ini…
                            

 (sumber google image)

Selepas itu,saya mengetahui akan kehamilan kembar ini,kesihatan saya bertambah tidak baik.Jadi,setiap 2 minggu saya perlu jumpa pakar sehingga saya bersalin.Doc ada beritahu pelbagai risiko bakal saya hadapi termasuk KEBARANGKALIAN untuk KEHILANGAN salah seorang adalah TINGGI,dan mungkin akan KEHILANGAN KEDUANYA sekali jika kesihatan saya dan keadaan bayi tidak mengizinkan!Allahurabbi,risau sangat doc cakap kena hantar hospital Ipoh jika air ketuban tidak cukup perut perlu ditebuk untuk samakan kuantiti air ketuban pada kedua bayi.

Saya fikir perlu buat sesuatu untuk kebaikan kandungan saya ini,jadi rezeki ALLAH masa tu ada KELAB IBU HAMIL di Facebook.Kelab itu lah yang memberi info kehamilan dan produk untuk ibu hamil yang bermasalah.Saya tidak ketinggalan mengambil peluang ini untuk kutip sebanyak ilmu dari ibu kelab tersebut.Dan Alhamdulillah saya tengok ramai yang syorkan “SHAKLEE”.wahhh..macam menarik.Jadi,saya ada cari maklumat tentang set KEHAMILAN SHAKLEE dari ramai penjual,dan rezeki saya beli dari kawan saya yang tinggal berdekatan.Teruja akan KEBAIKAN SETIAP PRODUK saya membuat keputusan untuk mencuba..

Inilah set kehamilan pertama saya cuba,hanya berpandukan cara makan dari kawan dan rujukan pada botol.hihi..Masa ni ZERO knowlegde pasal set SHAKLEE.Demi kebaikan kembar dalam kandungan saya beli dan amalkan.Dan Alhamdulillah izin ALLAH,selepas consume 3 hari alahan saya hilang.Badan saya Kuat.Terus balik rumah sendri bila dah boleh masak,mandikan chicha,menjahit dan sebagainya.

    >ESP
Fuhhh…memang POWER lah ESP ni,buat badan saya
sIHAT,CERGAS dan BERTENAGA.Alhamdulillah…….
Saya suri rumah yang mengambil upah menjahit pakaian WALIMAH untuk para Pengantin MUSLIMAH.Tugas menjahit bukan senang.nak jahit manik labuci lagi.Selalunya sampai pukul 3 pagi saya menjahit.Rezeki anak tempahan memang banyak.Dan paling best bila makan set ni,saya mampu jahit baju dan niqab sehari 2 3 helai baju dan 2 set niqab.Tengok badan tak rasa letih..


     >OSTEMATRIX
 Hari semakin hari kandungan semakin besar.Fizikal juga berubah tak dapat duduk dan jalan dengan baik.Kaki mulai bengkak dan bayi mula menendang dan bergerak aktif membuatkan saya tidak dapat duduk dan tidur dengan selesa.Jari akan kebas mencucuk apabila jam  3 4 pagi..jadi saya akan ambil OSTEMARTIX untuk bantu masalah kebas yang melampau..ALHAMDULILLAH,memang hilang dan saya dapat tidur dengan nyenyak.

     >B-COMPLEX
Membantu tumbesaran bayi,mengelak dari cacat sumbing dan masalah tidak sempurna tempurung kepala.Pentinya pengambilan B COMPLEX kerana terkandung “FOLID ACID”yang sangat penting kapada janin seawal 3 bulan sebelum merancang untuk hamil.B COMPLEX juga membantu saya dari stress dan sakit kepala.

   >OMEGA GUARD
Perkembangan otak bayi adalah sejak dari dalam kandungan lagi,jadi saya mengambil langkah awal untuk memastikan perkembangan otak sikembar sudah diberi dari awal.OMEGA SHAKLEE adalah dari sumber MINYAK IKAN dan bukan dari lemak ikan.Membantu saya dari masalah SEMBELIT ketika hamil dan mengawal kolestrol.

Selepas trimester kedua ,Doktor pakar membuat pemeriksaan detailing scan
dan menyatakan perkembangan sikembar sangat baik dan memberangsangkan.Ini adalah BAGUS kata doktor.KEMBAR membesar dengan baik sekali tanpa ada masalah pada ibu dan anak.Syukur alhamdulillah.Untuk pengetahuan semua,saya hanya  menggunakan set KEHAMILAN SHAKLEE saawal 9minggu lagi.Dan doktor juga TERUJA akan kesan set ini kepada perkembangan sikembar..


Masuk minggu ke 35 kehamilan,doktor beri tarikh untuk induce kerana risau kembar makin besar.Sepatutnya due 28/1/2014.Jadi 37 minggu saya perlu dipaksa bersalin demi keselamatan kembar pada tarikh 9/1/2014

.Saya Redha walaupun saya  tidak mahu bersalin secara paksa.2 Minggu sebelum INDUCE saya tingkatkan amalan kerohanian dan fizikal bagi memudahkan dan mempercepatkan kelahiran sebelum diinduce.Saya takut kerana ramai yang cakap INDUCE itu sangat sakit..

Setelah 37 minggu saya masih menjahit sehingga jam 3 pagi,keesokannya saya perlu admit untuk induce..Masih tidak henti berdoa agar saya boleh bersalin tanpa suntikan.Tidur sekejap sementara menunggu waktu subuh.dan selepas Solat Subuh saya rasa nyilunya sekejap datang sekejap hilang.Rasa kebas dipintu laluan.Tiada sebarang tanda ketuban atau tumpah darah membuatkan saya fikir itu sakit biasa.siap untuk admit pada 9/1/2014 saya sempat SHAKE ESP + HORLICK buat TENAGA dan alas perut,kerana saya perlu singgah ke pos laju untuk pos set walimah costemer.Apabila sekerat jalan,saya rasakan sakit nyilu kebas makin menjadi-jadi.kejap datang kejap hilang membuatkan kami terus ke hospital batalkan niat ke pos laju dan sarapan pagi.

JAM menunjukkan pukul 8.00 pagi.sempat membaca surah YASSIN sebagai menahan sakit dan ketenangan berharap agar semua dipermudahkan.tidak menjangka tarikh admit untuk induce saya sudah mahu bersalin.Jam 8.20 pagi sampai dihospital.Saya berjalan gagahi naik kedewan bersalin daftar untuk masuk wad.Tanpa berlengah saya memberitahu Nusre bahawa saya sudah rasa sakit pintu rahim.terus saya dibawa masuk untuk periksa bukaan.Alhamdulillah,ya bukaan sudah 4cm.Syukur tidak perlu induce!!!Mimpi ngeri itu sudah berlalu.hihihi..Fuhhh selamat..

Doctor memaklumkan saya boleh masuk ke dewan bersalin kerana bila-bila masa sahaja saya boleh melahirkan..Rasa sebak dan syukur sebab ALLAH makbul bersalin sebelum induce!!Pergi mendapatkan suami beritahu sudah sampai masanya.Sempat salam dan cium tangan suami mohon ampun serta doa agar dipermudahkan.InsyALLAH.

Setelah wiyar dan alat dipasang.Jam menunjukkan pukul 9.00pagi.contruction tidak begitu kuat.Keadaan tenang layan istimewa dari doctor dan staff dewan bersalin membuatkan saya agak tenang dan sabar melayani kesakitan..
Sambil berbual dan diurut oleh seorang nusre agak lanjut usia saya rasa begitu selesa.Dan tiba-tiba contruction kuat buat kali pertama buat saya tidak lagi selesa.Kesakitan itu datang dan pergi..MasyALLAH,apakah aku mampu untuk melahirkan kembar ini,Pelbagai emosi datang.Namun,zikir sdan selawat tidak lekang dari bibir.ALLAH ada bersama aku.Aku kena kuat.DAN kali kedua sakit datang ketika itu aku tidak mampu lagi menahan.Tanpa doctor disisi aku cuba meneran SENDIRI kerana kepala 1st twin sudah mahu keluar..ARGGHH..sedikit teriakan membuatkan doktor dan ramai staff datang melihat baby sudah bersedai untuk melihat dunia.ALHAMDULILLAH 09.20 pagi AKU selamat melahirkan kembar pertama dan 2 minit kemudian bayi kedua juga selamat.SYUKUR aku dapat bersalin NORMAL pada bukaan 4cm.

SELAMAT DATANG ANAK-ANAK MAMA…AMANINA KHALEEFAH (1ST) & AMANINA KHALEELAH(2ND).SEKIAN SUDAH PENGALAMAN SAYA BERSAMA SET KEHAMILAN SHAKLEE.ALHAMDULILLAH TERIMA KASIH ALLAH KERANA IZIN AKU MEMILIKI SAAT INDAH INI.TERIMA KASIH YANG MENGENALKAN SAYA SET SHAKLEE.









Jadi,kepada ibu-ibu diluar sana.Anda juga boleh mengambil set KEHAMILAN SHAKLEE SEJAK AWAL LAGI.InsyALLAH akan membantu anda..Rasai sendiri kebaikan set ini untuk manfaat ibu dan anak.Saya memberi jaminan set ini SELAMAT untuk diamalkan oleh ibu-ibu hamil yang mementingkan kesihatan dan keselamatan bayi.InsyALLAH,semua dengan IZIN ALLAH SWT.Tugas kita mencuba dan ikhtiar selagi daya.

               Ingin nasihat set kehamilan EXCLUSIVE dari saya??
                                            boleh ADD atau hubungi saya:

                                                                               FB: Sha’irne Omar            
SID – 1127123
                                                 IG:Pakar Kecantikkan
                                                   wassap:+601137181390
                                                                            Email: Mamareenshaklee@gmail.com
                                                                                    Cod AREA SEBERANG PERAI(PENANG)
                       KULIM.
                                                                                       Pos seluruh MALAYSIA,SABAH,SARAWAK
                                               





PETUA HAMIL ANAK KEMBAR
mesti ramai yang teringin anak kembar yang comel kan. Ni Mamareen kongsi petua nya. smile emoticon
1. Genetik
Jika dalam salasilah keluarga anda terdapat pasangan yang mempunyai anak kembar, kemungkinan besar anda juga mampu mendapat anak keMbar. Ini kerana trait sedemikian mungkin telah diturunkan pada diri anda. Trait yang dimaksudkan ialah penghasilan 2 ovum secara serentak dalam satu masa.
2. Umur
Wanita yang berumur 35- 40-an dan ke atas, mempunyai potensi yang lebih besar untuk mendapat anak kembar. Pada ketika ini, kebanyakan wanita akan mengambil rawatan untuk kesuburan. Tambahan pula, mereka akan lebih cenderung untuk menghasilkan lebih dari satu ovum semasa proses ovulasi, kerana proses tersebut telah terganggu oleh proses perimenopause.
3. Bilangan Anak
Lagi banyak bilangan seseorang individu pernah melahirkan anak, lagi tinggi peluang beliau untuk melahirkan anak kembar selepas itu.
4. Berat Badan dan Ketinggian
Perempuan yang tinggi atau perempuan yang lebih berat mempunyai kebarangkalian yang lebih tinggi untuk mendapat anak kembar.
5. Diet
Pengambilan makanan tertentu yang mengandungi kandungan estrogen yang tinggi mampu meningkatkan kebarangkalian mendapat anak kembar.
6. Pengambilan Ubat Kesuburan
Pengambilan ubat kesuburan boleh meningkatkan kebarangkalian seseorang untuk menghasilkan dua ovum dalam satu proses ovulasi, sekaligus meningkatkan kebarangkalian mendapat anak kembar. Clomid memberikan 10 peratus peluang manakala Gonal F memberikan 30 peratus peluang untuk hamil anak kembar.
7. Selain berkahwin dengan keturunan kembar, sebenarnya banyak cara untuk mendapatkan anak kembar. Tetapi kebanyakkannya adalah cara yang tidak sihat seperti mengandung di usia tua, mengandung ketika masih menyusui bayi, hamil di waktu si ibu gemuk dan sama waktu denganya.Memang boleh terjadi mendapat anak kembar tetapi kandungan tidak sihat. Kemungkinan keguguran pun tinggi, anak kembar tidak sihat atau kandungan bermasalah juga tinggi.
8. Banyakkan makan ubi, kentang dan susu.
Tiga jenis makanan ini dapat meningkatkan ovulasi pada telur dan mungkin boleh dapatkan anak kembar. Ada yang kata, jika kita teratur minum susu dari zaman muda mudi, kebarangkalian untuk mendapatkan anak kembar itu tinggi. Juga, jika anda amalkan memakan ubi, kentang dan susu bukan sahaja baik untuk mendapatkan anak kembar, tetapi juga salah satu cara untuk mendapatkan anak bagi pasangan yang sudah lama berkahwin tetapi tidak ada rezeki untuk mendapatkan anak.
9. Doa untuk mendapatkan anak kembar :-
i) Surah As-Saaffaat Ayat 120:
ii) Surah As-Syura ayat 50:

insyALLAH…selamat mencuba..terima kasih sudi membaca.MOGA BERMANFAAT DUNIA AKHIRAT.aminnn

Minuman dibulan RAMADHAN yang pasti buat anda TERUJA!!!

Assalamualaikum wbt  Alhamdulillah sudah masuk hari ke9 kita berada dibulan RAMADHAN .Syukur Allah swt panjngkan umur dan beri kesihatan yang baik buat kita.

          Hurmmm..bila bulan puasa ja,mesti kita sibuk memilih minuman utk berbuka dan sahur nantikan?
iya la,nak badan sihat bertenaga.Sebab diwaktu siang kita penat bekerja dengan panas lagi.
Paling merisaukan adalah ibu-ibu hamil & menyusu.Mesti risau kesihatan bayi dalam kandungan.Jadi jika ingin berpuasa tiada masalah jika kita betul-betul menjaga pemakanan kita.

Saya adalah seorang suri rumah yang mempunyai 3 orang anak.seorang berumur 5tahun dan 2 orang lagi kembar berumur 1 tahun 5 bulan.Pengalaman saya berpuasa sambil menyusu kembar adalah tahun kedua untuk saya..Alhamdulillah,cabaran itu sangatlah besar.Walaupun suri rumah tapi saya mempunyai kerjaya sendiri.Perlu juga keluar bekerja.huhuhu..nak pos barang custemer lagi.Ambil barang ambil anak balik sekolah..Ya Allah rasa memang xlarat.Sebenarnya kerja sebagai suri rumah yang berkerja ni memang lah mencabar.Nak masak,nak mandikan anak,macam-macam lagi lah nak buat.Sehari pun xhabis nak buatkan?

                            Jadi saya memilih minuman yang semestinya boleh membantu badan saya kekal bertenaga dan mampu menjaga kualiti dan kuantiti susu badan.Menyusukan anak kembar Khaleefah dan Khaleelah serentak adalah sejak mereka lahir.Jadi,jika seorang datang menyusu,pasti seorang lagi juga mahu.Saya tiada pilihan untuk susukan mereka serentak,untuk pastikan cukup untuk mereka minum,saya harus berbuat sesuatu demi kebaikan mereka.Syukur Allah temukan saya dengan minuman Protien yang berkhasiat,mudah dan cepat untuk disediakan.Sekejap ja masa berlalu sudah 3 tahun saya mengamalkan minuman ini sejak dari awal kehamilan kembar lagi.

Mesti anda tertanya-minuman apa yang buat saya boleh susukan anak kembar.Malah,amal sejak awal hamil.Minuman Protien PERTAMA didunia yang HALAL dan NON-GMO(GMO bermaksud organisma diubahsuai secara genetik).

Saya yakin minuman ini sangat Popular dan mendapat tempat dihati para ibu-ibu.Yang pernah merasai ESP pasti begitu teruja akan kesan pada Kualiti dan Kuantiti susu ibu.InsyALLAH,dengan penggunaan secara konsisten akan memberi Impak yang besar kepada tubuh dan susu badan anda.Malah,jika diambil ketika bersahur ia akan membantu anda bertenaga dan kenyang.Perbezaan dapat dirasai dengan pengambilan ESP atau tidak.
Saya memang tergilakan Esp sejak saya betul-betul teruja dengan kesannya.Alhamdulillah,sehari x minum rasa xkeruan,ye la..rasanya yang sedap pekat dan lazat manakan boleh saya lupakan.Lagi-lagi cara penyediaanya sangatlah mudah..tidak perlu ditambah gula.
Jom saya share resepi ESP saya yang boleh buat anda pun rasa,Wahhh sedapnya..yummyummm!!Jangan telan air liur banyak-banyak bulan puasa ni.hehehe…Taraaa..saya jenis suka campur ja apa yang ada kat dapur tu.Asalkan sedap dan bermanfaat untuk diminum..Pastikan campur dengan yang berkhasiat juga yer,jangan la campur air teh pulak.hehe kata nak sihat kan?hurmmm…Nampak sedap dengan kurma ada dilapisan bawah tu.Rasa lemak manis kurma..




Bestkan kalau kita dapat minum minuman yang boleh beri manfaat pada keseluruhan tubuh badan kita.Nak cantik,jaga berat badan,jaga kulit,yang merekah masa mengandung pun boleh hilang taw!
konsisten je minum boleh dan nampak kesan.

Suami la nanti nak tegur dulu kan.Bagus juga untuk jaga Rahim kita.ibu-ibu yang ada masalah kulit kusam pun boleh cuba.


Dibawah ni adalah antara resepi ESP saya sepanjang hampir 3tahun dengan ESP.Bukan setiap bulan beli perlu beli.Jadi JIMAT sangat.Nak dapat manfaat lebih dan kesan yang cepat dan kekal kena la KREATIF dan KONSISTEN.

Ok.Saya nak tunjuk step buat ESP +JUS TEMBIKAI.Mudah sangat,camapak-campak ja dalam  pengisar..Jangan lupa cuci dulu bersih-bersih supaya tiada bau bawang atau cili.hehehe.kang rasa pedas pulak(cuci dengan dishwash shaklee lagi bagus tiada bau).
Bahan-bahannya adalah seperti berikut:
Buah tembikai
3sudu ESP
Yogurt
Air 
Ais batu

1-Masukkan buah & yogurt kedalam pengisar
2-ESP 3 sudu
3-Letak Ais Batu
4-Kisar semua bahan-bahan
5-Kisar mengikut citarasa anda,jika mahu hancur isi buah boleh blend sekejap sahaja.
Taraaaa…dah siap.Exclusive sangat minuman ini.tak perlu pun nak membazir beli atau minum di restoren mahal.Sediakan dirumah lebih JIMAT BERSIH yang paling penting HALAL!!



Antara khasiat ESP yang lain:
  1. Kelebihan ESP dalam menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri, membantu hilangkan parut jerawat di muka, memberi tenaga berpanjangan, menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan. ESP juga menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
  2. Pengambilan ESP bersama suplemen-suplemen lain amat membantu dalam meng’optimum’kan kadar penyerapan nutrien suplemen-suplemen tersebut ke dalam tubuh kita .. senang kata, kesan pengambilan vitamin/mineral akan lebih efektif bersama pengambilan ESP
Sekarang dah tahu manfaat ESP kan??Best sangat kalau cuba.Lepas ni giliran anda pula untuk dapat kesan dan kebaikan ESP.Saya sudah,anda bila lagi???

Ingin tahu lebih lanjut tentang khasait ESP atau ingin dapatkan ESP.
Boleh hubungi saya melalui:

                                                                               FB: Sha’irne Omar
                                                                               Email : Mamareenshaklee@gmail.com
                                                                               IG: Pakar Kecantikkan
                                                                               Contact no : +601137181390
                                                         COD area sekitar Seberang Perai (PENANG)
Kulim/POS Keseluruh Malaysia termasuk Sabah/Sarawak

KESAN MAKAN AIR PADA KULIT BAYI!!

Assalamualaikum wbt.selamat pagi..Alhamdulillah berkesempatan pagi ni mamareen nk share 1 tips mudah untuk kecutkan JERAWAT!!
Ramai yang ada masalah jerawat yang kerap naik tapi susah nak hilang??.Saya juga mengalami masalah yang sama dulu…Tapi sekarang JERAWAT yang naik bila disapu KRIM serbaguna ini serta merta akan KECUT dan MELEMBUTKAN KULIT.Apabila ISTIQAMAH dalam penggunaan krim ini PARUT jerawat akan semakin PUDAR!!Malah KULIT anda akan lebih CANTIK dan CERAH…INSYALLAH..

Krim ni memang WAJIB saya bawa kemana sahaja.dah macam first aid sebab kt mana2 sahaja boleh sapu..ye laa ada anak2 kecil ni kadang perut masuk angin,luka terkapit pintu,kena gigitan nyamuk mcam2 lagi laaa boleh guna.Boleh buat losyen harian lagi taw…

haaa..BESTkan??boleh ja sapu kt mana2.kALAU BABY sapu nipis-nipis dulu..BILA dah kering sapu la tebal skit.GUNA selepas MANDI DAN SEBELUM TIDUR.Saya dulu pening jugak nak cari KRIM yang betul-betul sesuai untuk sikembar ni..Leher,belakang telinga & bawah pelipat paha win makan air..Habis merah berair..YA ALLAH,Kesian tengok diowng menangis sambil gosok-gosok kawasan luka makan air tu..ALHAMDULILLAH tengok kawan guna saya terus beli dan cuba..ALHAMDULILLAH sehari guna KESAN MAKAN AIR TU KERING!!




Inilah Herbal Blend yang Ina teruja sangat tu. tengoklah fungsi dia banyak kan, lagi satu dia sesuai untuk kulit bayi juga tau. Sebab ianya bersifat berangin je tidak panas pun dan tidak melekit. Seronok kan bila kita dapat bantu orang yang ada masalah

 Dan yang paling best..KRIM ni boleh pulihkan TUMIT KAKI yang MEREKAH!!Sapu je hari1 pada tumit..insyALLAH memang berkesan…TAPAK kaki pun lembut ja..kalau nak tumit yg bersih dan cantik konsisten taw sapu dan urut2 sampai meresap dalam kulit.Seawal 3 hari dah boleh nampak kesannya..TUMIT jadi LICIN dan BERSIH.Suami pun tengok Cantik ja kaki isteri…

 Haaa…ni lah krim tu..PEKAT,TIDAK MELEKIT & MUDAH DIBAWA…BAU PUN WANGI.Baby pun xbahaya nk pegang…picit sikit je dah ok..simpan kt tempat yg sejuk supaya dalamnya xterjejas

Jangan tunggu lagi untuk dapatkan KRIM MAGIC INI…STOK SANGAT TERHAD DARI MASA KESEMASA…Harga sangat murah dan berbaloi..serendah rm27,50 sahaja tidak termasuk kos penghantaran…

Anda inginkan harga yang lebih MURAH DAN JIMAT?? HUBUNGI saya MAMAREEN +601137181390 (wassap/sms) 
Email: Mamareeshaklee@gmail.com
FB: Sha’irne Omar

Celoteh Shaklee Bersama Mamareen

Assalamualaikum W.B.T..

Selamat datang ke blog Mamareen. Terima kasih kerana setia bersama saya tak kira di mana jua di dalam Facebook mahupun Instagram. Kini anda boleh mengikuti saya di blog saya sendiri untuk mengetahui lebih banyak maklumat tentang Shaklee serta segalanya tentang kehidupan saya dan Shaklee. Saya berbesar hati untuk berkongsi pelbagai tips menarik dan cerita tentang bagaimana untuk cantik, sihat dan bertenaga walaupun kehidupan sibuk dengan menguruskan tiga orang anak yang masih kecil sekaligus menerajui bisnes sebagai SID Shaklee yang kini bergelar Senior Coordinator pada Jun 2015.. Alhamdulillah

Diharapkan agar wujudnya blog ini dapatlah memberi banyak manfaat yang dapat dikongsi bersama.

Sha’irne Binti Omar
Penang
SID 1127123
mamareenshaklee@gmail.com
FB: Sha’irne Omar
IG: Pakar Kecantikan