Selalu Letih?Bermakna Badan Anda Kehilangan Coq 10!

Selalu Letih?Bermakna Badan Anda Kehilangan Coq 10!

Masalah sering Letih  ini bukanlah masalah biasa bagi setiap manusia.Kerana setiap hari manusia aktif dan banyak menggunakan tenaga setiap hari.Malah ada yang bekerja 24jam sehari.Jadi tidak hairanlah Badan kita akan Kehilangan banyak tenaga yang sebenarnya berkait rapat dengan keperluan Coq 10!Badan yang Selalu Letih akan membuatkan kehidupan harian anda kualiti kerja kurang  memuaskan.Bagaimana ingin elakkan Kehilangan Coq 10?dan cara atasi masalah Letih berlebihan?.

Coq Trol Untuk Tenaga
Coq10  Untuk Tenaga

 KENALI APA ITU COQ 10

Coq 10 sebenarnya adalah bahan semula jadi yang ada dalam tubuh Badan manusia.Tubuh manusia dapat hasilkan Coq 10 kerana ia sangat penting untuk Tubuh penghasilan tenaga.Oleh itu Coq 10 banyak terdapat didalam struktur MITOKONDRIA dalam sel otot-otot dan jantung.

-Sumber DR ZUBAIDI-

Jadi,secara logiknya manusia tidak akan mudah sengaja Letih jika tiada sebab.Malah kemungkinan besar anda memang Kehilangan dan sangat memerlukan Coq 10!

CABARAN DALAM HIDUP SEHARIAN

Jantung anda mengepam hampir 2000 gelen darah keseluruh bahagian tubuh anda setiap hari.Dan setiap otot yang bekerja kerana didalam tubuh anda adalah pusat kawalan utama besar untuk berfungsi dengan cekap. Dan tenaga tersebut diperolehi oleh dengan bantuan segera dari koenzime Q10.(Coq 10) yang juga membantu untuk kesihatan salur darah.

Jangan risau kerana Coq 10 boleh dihasilkan oleh Badan dan ia wujud dalam semua sel.Cuma yang pentingnya apakah pengambilan makanan yang akan membantu mengekalkan tahap Coq 10.

Perlu diingat pemakanan biasa tidak mampu memberikan 10mg sehari seperti yang diperlukan oleh Badan.Malah amatlah kurang jika diambil dari pemakanan biasa.Malah faktor yang akan membuatkan kadar Coq10 menurun disebabkan oleh:
Diet yang tidak seimbang
Faktor usia
Terdedah dengan Radikal bebas
Aktitiviti yang berterusan

Bertenaga Dengan Coq Trol
Bertenaga Dengan Coq10

Ini semua akan meningkatkan lagi keperluan NUTRISI harian anda sebagai manusia yang aktif dan sering Letih.

Setiap hari jantung kita berdenyut 100.000 kali setiap hari.Dan pengunaan ubat-ubatan tertentu akan mengurangkan lagi tahap Coq10 dalam darah.Ini semua akan menganggu saluran darah untuk mengepam darah kesaluran jantung dengan baik.

Pengguna Coq Trol
Pengguna Coq Trol

PENYELESAINYA DENGAN COQ10
Membantu menjana jantung dan tenaga yang sihat.

 • Membantu penghasilan tenaga didalam organ jantung
 • Coq10 membantu meningkatkan penghasilan tenaga didalam otot jantung dan menambah kekuatan untuk mengepam jantung
 • Menggalalakan dan melindungi arteri sihat dari risiko KOLESTROL LDL
 • Banyak kajian dilakukan Coq10 dapat membantu dari risiko peningkatan kolestrol LDL yang dan menghalangnya dari melekat dan menyumbat salur darah.
 • Membantu mengekalkan dan meningkatkan tahap Coq10 didalam darah.
 • Meningkatkan TENAGA/STAMINA membantu mengurangkan  kelesuan
 • Tingkatkan kecerdasan mental
 • Coq10 bantu tingkatkan sel-sel otak,memori dan tingkatkan keupayaan berfikir.
 • Coq10 meningkatkan peredaran darah untuk membekalkan tisu kulit dengan cukup oksigen dan nutrisi untuk pemulihan rejunevasi dan penghasilan kollagen.Ini akan membuatkan pengamal Coq10 dapat kulit lebih tegang,lebih cerah,lebih muda dan berseri.
 • Coq10 meningkatkan kesuburan individu atau pasangan yang inginkan zuriat.
 • Sesuai untuk lelaki dan wanita

Berikut adalah mengapa dan bagaimana Coq10 membantu melindungi dan meningkatkan kesihatan anda setiap hari dan menjaga kesihatan anda dengan baik dan selamat dalam jangka masa yang panjang.

Berminat ingin tahu lebih lagi tentang Coq10?
Nak berkongsi masalah dan pelbagai lagi info menarik,boleh hubungi mamareen 🙂

Facebook: Mamareen Omar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge