VITAMIN PENTING KEPERLUAN IBU HAMIL…

Rata-rata ibu hamil keliru apakah supplemen yang boleh diambil semasa tempoh kehamilan?

Sama ada WAJIB ambil kesemuanya atau hanya beberapa produk sahaja.

Sebelum anda memilih supplemen keperluan.Anda perlulah kenali tubuh dan masalah kesihatan.Dan paling penting adakah ada cukup mengambil makanan dalam pyramid makanan setiap hari?

Jom kita tengok Apakah Masalah Ibu Hamil Sering Alami?

⛔Alahan berpanjangan,

⛔HB Low,

⛔Berat Badan Turun/Naik

⛔Migrain

⛔Kebas/Kekejangan

⛔Sembelit/ Buasir

⛔Risiko Bayi Sumbing

Dan banyak lagi cabaran dan risiko ibu hamil hadapi.

Jadi nak memudahkan dan bantu ibu dapat nutrien yang lengkap dan lebih cepat.Semestinya dengan pengambilan supplemen lengkap yang shaklee sediakan KHAS buat keperluan ibu hamil.

Antaranya:

PROTEIN

Protein antara keperluan penting yg ada didalam ayam,daging,telur dan ikan perlu diambil bagi blok tisu  dan memberikan tenaga.

VITAMIN B/ACID FOLID

Sumber vitamin b boleh didapati dalam sayur brokoli,buah betik,avocado,daging ikan dan lain2 lagi.Cuma agak sukar untuk ibu hamil dapatkan dan makan bekalan vitamin b secukupnya.

Dengan pengambilan vitamin B dan Acid folat yg mencukupi akan mengurangkan risiko wanita melahirkan bayi mengalami kecacatan otak atau masalah saraf tunjang.

KALSIUM

Kalsium semestinya sinonim dengan pengambilan susu dan badam.Tetapi ramai yang mengalami masalah untuk bau dan minum susu.Jadi masalah gigi rosak,tulang rapuh,kebas,kekejangan dan tidur yang tidak aman akan ganggu semasa tempoh kehamilan.

VITAMIN C

Pengambilan vitamin c yang cukup dalam megelakkan dari kelahiran pra matang dan masalah kebocoran air ketuban(Dipetik dari penerangan Dr Zubaidi ).Dan boleh diambil dari buah kiwi,orange dan lain lagi

Dan semestinya boleh diambil dalam bentuk supplemen yang lebih cepat dan mudah bersifat sustane release sesuai untuk ibu hamil yg tidak memerlukan lebih 100mg dalam 1masa..

ZAT BESI

Kekurangan zat besi juga adalah penyebab HB LOW dan masalah ANEMIA.selain dari daging,kerang dan organ dalaman(tak bagus diamalkan boleh menyebabkan darah tinggi).Bolehlah diambil sumber dari iron tablet bagi menyokong keperluan zat besi.

OMEGA 3

Selalunya DHA @ EPA diperlukan oleh bayi yang menyusu.Betul?jadi mengapa sebagai ibu kita tidak mahu memberikan keperluan DHA & EPA sejak dari dalam kandungan lagi?Bukan saja untuk otak.Malah,ibu hamil boleh mengawal berat badan dari naik mendadak dan mengelakkan dari diabetis.

Inilah antara keenam jenis vitamin yang diperlukan ibu hamil.Bagi menyokong kesihatan dan keperluan bayi untuk membesar dengan sihat.Dan anda tidak semestinya memilih keenam-enam jenis supplemen ini.

Kerana anda boleh memilih supplemen yang anda sedang mengalami masalah tersebut dan yang mana menjadi kepentingan dan keutamaan anda.

Mamareen sedia membantu anda membuat pilihan sesuai dengan masalah dan bajet kewangan anda.😊

Dapatkan rundingan supplemen ibu hamil terus dari mamareen segera.

 

❤Mamareen Perihatin❤

-Pakar Supplemen Ibu-

+01137181390

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge