Khasiat Vitamin C Yang Ramai Belum Tahu Keberkesananya

Khasiat Vitamin C Yang Ramai Belum Tahu Keberkesananya

Ramai yang selalu tanya tentang Khasiat Vitamin C.Dan lebih ramai lagi yang teruja dan berpuas hati dengan Keberkesannya.Rupanya ramai yang masih Belum tahu Khasiat Vitamin C ni.Sebenarnya Khasiat Vitamin C sudah lama diakui oleh para ahli dan pakar Nutrisi.Cumanya ada segelintir masih belum tahu Khasiatnya.

Vitamin C
Vitamin C

KENAPA PERLU VITAMIN C?

Vitamin C adalah antioksidan yang berkuasa membantu mempertingkatkan sistem imunisasi badan anda. Ia melindungi kulit daripada kerosakan luaran akibat sinaran matahari, pencemaran dan meningkatkan penghasilan kolagen yang membuatkan kulit lebih anjal dan beri efek fresh glow.

Bukan sekadar pakai tetapi makanan yang kaya Vitamin C juga akan menambah kepada kecantikan kulit anda:                    Contoh Oren, epal mengandungi antioksidan dengan manfaat antipenuaan yang akan membantu memulihkan kerosakan kulit akibat radikal bebas.

Haa best kan?Paling penting untuk benteng diri dari mudah terkena serangan virus/demam/selesema dan membantu melindungi diri dari serangan kanser.(Jika diamalkan sebelumnya atas tujuan mencegah lebih baik dari merawat).

Tetapi,ramai yang masih keliru jenama Vitamin C apakah yang benar-benar Selamat,SemulaJadi dan Berkesan?.

Jom kita lihat perbezaanya..

PERBEZAAN VITAMIN C SHAKLEE

“Sustane Release”yang telah direka oleh Shakkee.Iaitu Pelepasan Vitamin C secara semula jadi dan berperingkat.Ada Ujian Klinikal telah membuktikan Vitamin C Shaklee didalam 2 tablet (dalam masa 5jam)mampu kekal didalam plasma dara kita selama 24jam.

Setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5hidangan biji buah termasuk dengan Kulit buah.Tetapi dalam Vitamin C Shaklee.Setiap tablet 500mg Dan akan dilepaskan secara berperingkat setiap 100mg

Dengan adanya Bioflavonoid (25% dari Bioflavonoid diekstrak dari kulit buah)yang juga kita kenali sebagai Vitamin C Complex.Fungsinya untuk tingkatkan keberkesanan Vitamin C dalam Tubuh kita.

KHASIAT UTAMA VITAMIN C

🌼Membentuk Collagen-Merangsang pembentukan Collagen.Collagen adalah asas otot,tisu,gusi,rangka dan tulang rawan.Tingkatkan risiko kedut.

🌼Memperbaiki Simptom Pendarahan -Kekurangan Vitamin C adalah penyebab:

*Gusi berdarah

*Lebam dikulit

*Memperlambatkan penyembuhan luka

*Kulit kering

*Kulit kasar

🌼Tingkatkan Sistem Imun-Membantu bina sel darah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik.Membantu menguatkan sistem imun dari jangkitan virus mudah demam/selesema.

🌼Mecantikkan Kulit-Pengambilan Vitamin C setiap hari akan buatkan:

*Kulit Cerah

*Memperlambatkan proses penuaan

*Menyekat pembentukan Jeragat

*Menyekatakan tona kulit

*Masalah jerawat

🌼Mengatasi masalah Insomia-Membantu atasi stress dan keresahan

🌼Mengekalkan Kolestrol Sihat-Membantu mengurangkan masalah kolestrol dan tekanan darah,mengekalkan kapilari darah yang sihat.

Kebaikan Vitamin C
Kebaikan Vitamin C

Tahukah Kenapa Anda Perlukan Vitamin C?

Kerana manusia tak mampu hasilkan Vitamin C sendiri seperti haiwan.Tambahan pula vitamin c tidak boleh disimpan didalam badan dan akan hilang walaupun kita ambil makanan harian dari sumber Vitamin C.dan agak sukar untuk kita amalkan buah, sayur setiap hari mengikut kuantiti diperlukan oleh tubuh.

Jadi,disini ternyata kita semua memerlukan Vitamin C setiap hari untuk menyokong kesihatan dan kecantikan kulit.

Vitamin C Shaklee 500 mg untuk setiap tablet dan bersifat “Sustained Release” dan akan disingkirkan 100mg setiap 1jam oleh badan.

Kajian dari Dr James Scala telah menunjukkan adalah selamat untuk mengambil 5000mg sehari hingga 10000mg sehari.Dr.Pauling yang menemui Vitamin C mengambil 18g(18000ng sehari dan beliau sihat secara fizikal sehingga umur 94tahun.

Living Testimoni
Living Testimoni

Akan tetapi,kami dishaklee mensyorkan 1-2 biji sehari (500mg-1000mg)sahaja untuk melindungi dan menjaga kesihatan setiap hari.

APA KATA PENGGUNA?

Testimoni 1
Testimoni 1
Testimoni 2
Testimoni 2
Testimoni 3
Testimoni 3
Testimoni 4
Testimoni 4

Banyak sangat khasiat dan kesan positif keatas pengguna yang konsisten mengamalkan Vitamin C dari Shaklee ni.

Nak Dapatkan Vitamin C dengan harga PROMOSI?

Hubungi Mamareen melalui Whatsapp yang tertera segera untuk nilai JIMAT semasa bulan PROMOSI.😊

Mamareen Omar❤

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge